Srijeda, 24.04.2019.

Klix.ba i Omladinski Film Festival Sarajevo uspostavili saradnju

Klix.ba i Omladinski Film Festival Sarajevo uspostavili saradnju

Najposjećeniji bosanskohercegovački internet portal Klix.ba i Omladinski Film Festival Sarajevo danas su zvanično uspostavili saradnju.

Od 2019.godine i 11. izdanja Omladinskog Film Festivala Sarajevo, najsposjećeniji internet portal u Bosni i Hercegovini, Klix.ba će biti medijski partner OFF-a.

Ovim partnerstvom potvrđuje se posvećenost portala Klix.ba promociji kulture, filma i umjetnosti, a posebno mladih filmskih autora i novih nada filmske umjetnosti iz Bosne i Hercegovine, regije i Evrope.

Portal Klix.ba je i do sada izvještavao i pratio aktivnosti Festivala, no partnerstvo koje je uspostavljeno zasigurno će doprinjeti još boljem i obimnijem izvještavanju o aktivnostima prije i tokom Festivala.

S druge strane, Omladinski Film Festival Sarajevo iskazuje veliku zahvalnost ovoj medijskoj kući i iskazuje zadovoljstvo zbog uspostavljene saradnje koja će Festivalu ali i festivalskoj publici biti od velikog značaja.

Klix.ba portal je nastao u oktobru 2000. godine kao Sarajevo-x.com, da bi u aprilu 2012. godine promijenio ime u Klix.ba s ciljem, kako regionalnog, tako i sadržajnog, razvijanja. Od samog početka nije zamišljen kao samo sarajevski portal, kako ga je prvo ime definiralo, već kao bosanskohercegovački portal. U vrijeme kada je u Bosni i Hercegovini pristup internetu imao veoma mali broj korisnika, tadašnji Sarajevo-x.com je od samog početka bio nezaobilazna web-stranica bh. internet pionira. Na početku su, uglavnom, objavljivane vijesti iz svijeta i to zabavnog sadržaja, bez politike i crne hronike. Brzo je uveden i forum, koji je sve do danas ostao najposjećeniji bosanskohercegovački internet forum. Kroz 17 godina, Sarajevo-x.com/Klix.ba je od osnivanja konstantno rastao kako je rastao i broj internet korisnika u BiH.

Ovogodišnji Festival se održava od 6 - 10 Septembra.,