Novosti

Petak, 12.04.2024.

Volontirajte na 16.Telemach Omladinskom Film Festivalu Sarajevu

Prijave za volontiranje na 16.Telemach Omladinskom Film Festivalu Sarajevo su otvorene i zaprimat će se do 30.5.2024. godine

Subota, 02.03.2024.

Telemach OFF predstavio Antidiskriminacijsku politiku Festivala

Telemach OFF vjeruje u važnost globalno povezane filmske i medijske zajednice koja se zalaže za raznoliku, inkluzivnu, jednaku i pravednu filmsku industriju zasnovanu na vrijednostima umjetnosti, filma, međusobnog poštovanja, slobode govora i progresivnosti.

Nedjelja, 25.02.2024.

OFF Youth Experience - novi potpuno besplatni program za mlade od 15-20 godina

Telemach Omladinski Film Festival Sarajevo predstavio je novu filmsku i omladinsku inicijativu, namijenjenu mladim filmoljupcima od petnaeste do dvadesete godine. Cilj je što veći broj mladih ljudi okupiti i omogućiti im putovanja sa festivala na festival.

Ponedjeljak, 05.02.2024.

Hanis Bagashov imenovan za rukovodica OFF Pro Industry programa

Inače, Hanis je 2018. godine sa svojim filmom "Miško", na Omaldinskom Film Festivalu Sarajevo osvojio nagradu za najbolji kratki film Festivala.

Četvrtak, 01.02.2024.

Jedna mladost, jedan svijet nade

Nemojte izlaziti iz kuće više ako vaši najbliži i najmiliji nisu spremni da Vas oplakuju. Nemojte molim Vas izlatiti iz kuće ako ne znate podnijeti smrt. Nemojte da živite u Sarajevu ako ne znate poginuti ni krivi ni dužni.

Srijeda, 24.01.2024.

OFF Pro Industry Days 2024: 10.000 EUR za ko-produkciju kratkih filmova

OFF Pro Industry Days je program namijenjen filmskoj industriji i traje četiri dana u sklopu svakog izdanja Telemach Omladinskog Film Festivala Sarajevo. Sastoji se od niza programa namijenjenih isključivo industriji, a pojedini programidostupni su i javnosti.

Petak, 17.11.2023.

Palestinski ambasador Namoora zatvorio program OFF-a i SARTR-a posvećen Palestini

Protekla tri dana prikazana su tri filma palestinskih aurora, među kojima i filmovi "3000 noći" i film "Omar''. Od prodaje ulaznica prikupljeno je 2.700 KM koji će biti upućeni na jedinstveni račun Države Palestine za humanitarne pomoć iz inostranstva.

Četvrtak, 02.11.2023.

Film JAN, u produkciji OFF Pro, od marta 2024. dolazi na HBO Max

Kritičari, mediji i publika film „Jan“ su nazvali „bitnim iskorakom u bh. i regionalnoj kinematografiji“ te „hrabar potez mlade filmske ekipe“. Nakon projekcije filma u Skopju, reditelj i glumci filma sa publikom su razgovarali čak dva i po sata, a interesovanje publike koja nije vidjela film i danas je veliko.

Četvrtak, 02.11.2023.

Suočavanje sa realnošću: Palestina - Humantirane projekcije 3 filma za pomoć narodu Gaze

Telemach Omladinski Film Festival Sarajevo i SARTR organizuju projekcije tri filma, koji donose priče iz Palestine. Kompletan prihod od prodatih ulaznice biće usmjeren narodu Gaze, koji već danima, ali i godinama, trpe teror okupatorske politike Izraela.

Nedjelja, 22.10.2023.

Treba nam mir i da spriječimo stradanje nedužnih!

Potreseni smo i uznemireni dešavanjima na Bliskom istoku i stradanjima nedužnih u Gazi, a izrevoltirani nijemom posmatranju onih koji imaju moć da promijene narativ i tok svih dešavanja. Mi ne možemo i ne želimo da ostanemo nijemi, kao umjetnici koji moraju da budu glas za one koji ga nemaju.