Nedjelja, 21.08.2022.

Poziv za prijavu na audiciju za kratki igrani film!

Poziv za prijavu na audiciju za kratki igrani film!

OFF Talents, projekat Omladinskog Film Festivala Sarajevo, poziva sve mlade zainteresovane glumce i amatere da se prijave na audiciju za kratki igrani film Kenana Musića, koji se snima ovog oktobra u Sarajevu i Amsterdamu.

OFF Talents program je tokom ovogodišnjeg 14.OFF-a, izabrao nekoliko mladih glumaca koji će biti dio novog filma Kenana Musića, a pred nama je audicija na kojoj produkcija filma treba da odabere još jednu glavnu mušku ulogu u filmu, jednu sporednu mušku ulogu u filmu te 20 sporednih uloga/statista koji će se pojaviti u filmu u nekoliko navrata.

Produkcija je u potrazi za: 1 glavnom muškom ulogom, 1 sporednom muškom ulogom i 20 sporednih uloga/statista.*

1. Na audiciju za glavnu mušku ulogu se mogu prijaviti muškarci/dječaci/momci od 16-19 godina (lik u filmu treba da izgleda kao da ima 18 godina)

2. Na audiciju za sporednu mušku ulogu se mogu prijaviti muškarci/dječaci/momci od 16-19 godina (lik u filmu treba da izgleda kao da ima 18 godina)

3. Za statiste/sporedne uloge primamo ukupno 20 ljudi, muškaraca i žena/djevojaka od 17-19 godina.

Prijaviti se možete na ovom linku.

Reditelj filma i produkcijska kuća CINEA Entertainment već su potvrdili da će u filmu se pojaviti Ammar Fazlagić kao jedan od dva glavna lika, Arma Tanović, Hana Zrno i Emir Fejzić, a tokom mjeseca augusta biće potvrđeno učešće još nekoliko poznatih bh. glumaca.


Planirano je da film bude završen do sredine mjeseca Novembra ove godine, kako bi se već početkom iduće godine našao na programima renomiranih filmskih festivala, a od proljeća 2023. godine i na VOD platformama.

Film "Jan" je prvi od 5 filmova koji će producirati CINEA i OFF a ukojem će učestvovati mladi profesionalni filmski radnici i učesnici OFF Talents programa.

Sinopis filma

"Jan" je film o prijateljstvu i ljubavi, u trenutku i u životu kada su impulsi i promjene neodoljivi. Bježeći od realnosti i pritiska svog oca, osamnaestogodišnji Jan počinje da ispituje svoje osjećaje prema svom najboljem drugu, vodeći računa da ne pokvari najvrijednu stvar koju ima u životu. I dok je za njegovog druga Alija sve ovo još jedan izazov sa društvenih mreža i samo igra, za koju uskoro shvata da je otišla predaleko, Jan počinje da se bori sa svojim stvarnim osjećajima i unutrašnjim konfliktom i pokušava da zadrži druga. Odbacivanje Jana od strane njemu najvažnije osobe koju ima, natjerat će ga na najgore poteze.

*Navodimo "sporedne uloge/statisti" jer će večina odabranih u ovoj kategoriji imati repliku ili radnju u određenim scenama filma.