Petak, 22.07.2022.

Andre Lamoglia prošetao crvenim tepihom, a potom i razgovarao sa gostima OFF-a

Andre Lamoglia prošetao crvenim tepihom, a potom i razgovarao sa gostima OFF-a

Zvijezda planetarno popularne Netflix-ove serije “Elite” Andre Lamoglia koji je sinoć doputovao u Sarajevo prošetao je večerascrvenim tepihom ispred Pozorišta mladih i pozdravio brojne fanove koji su se željeli fotografisati s njim.

Od 20 sati Lamoglia je razgovarao sa publikom u okviru  programa  - OFF Talks, odgovarajući na desetine pitanja mladih ljudi. Panel su moderirali glumica Arma Tanović i direktor Fetivala Kenan Musić.

Lamoglia je ranije tokom dana prošetao ulicama Sarajeva, te posjetio brojne kulturne znamenitosti a društvo su mu pravili članovi tima Festivala.

„Drago mi je što sam u Sarajevu. Radujem se ovoj posjeti“, rekao je Lamoglia. 

Direktor Festivala Kenan Musić rekao je da je ponosan na činjenicu da će u Sarajevu pet dana boraviti zvijezda serije „Elite“. "Andre je veoma susretljiv, raspoložen za druženje i razgovor sa mladim autorima, glumcima i gostima Festivala".

Musić je dalje dodao: „Elite je serija koja je doživjela petu sezonu, a Andre je zvijezda posljednje sezone koju prate desetine miliona gledalaca širom svijeta. Sama činjenica da protagonista tako uspješne serije dolazi u Sarajevo govori o tome kako smo uspjeli OMLADINSKI FILM FESTIVAL SARAJEVO podići na jedan viši nivo. Ponosni smo, ali ujendo ovo je izazov da naredno izdanje Festivala bude još bolje“.


Lamogliji će u subotu biti uručena i Nagrada na najboljeg mladog glumca kada će pojaviti ponovo na crvenom tepihu 14.OFF-a, ovaj put u sklopu Vils Summer Screen.

Ovogodišnje izdanje festivala okupiće oko 10.000 gledalaca iz BiH, regije i Evrope, biće prikazano više od 40 filmova na tri festivalske lokacije. 

Više fotografija biće dostupno u Foto Bulevar sekciji.