Utorak, 19.04.2022.

Prijavite se za OFF Školu Filma i osvojite novčane nagrade

Prijavite se za OFF Školu Filma i osvojite novčane nagrade

Nakon 3 godine pauze, OFF Škola filma se vraća u zvanični festivalski edukativni program. Prijaviti se mogu svi zainteresovani u dobi od 17-24 godine, sa prostora Bosne i Hercegovine.

Omladinski Film Festival Sarajevo, u saradnji sa Američkim kutkom Sarajevo, od ove godine ponovo organizuje OFF Školu filma.

U sklopu dvomjesečnih predavanja, radionica, iskazivanja svoje kreativnosti, polaznici OFF Škole filma imat će priliku učiti o osnovama filma, filmske industrije, novim medijima, kratkim video formatili ali i produkciji  audio-vizuelnog sadržaja.

Po završetku teoretskih časova , polaznici će imati i 7 časova na zadanu ovogodišnju temu, nakon čega će imati 10 dana da osmisle svoje video zapise na istu temu. 

Video zapisi svih učesnika, u formama kratkih filmova, TikTok zapisa ili drugih aktuelnih formata, biće predstavljeni u sklopu 14.Omladinskog Film Festivala Sarajevo i u sklopu nekoliko gradova širom Bosne i Hercegovine u vidu virtuelne izložbe, tokom mjeseca augusta i septembra.

Prijave za OFF Školu filma su otvorene od 20.04. do 10.05.2022. godine.

Prva predavanja počinju 20.5.2022. godine i traju sve do 20.06.2022. godine

Svi detalji programa, raspored predavanja, radionica i praktičnih radova odabranim polaznicima Škole filma biće dostavljeni na email nakon selekcije, kao i sve druge pojedinosti.

Dio majskih predavanja biće održan on-line, dok će se svi ostali segmenti škole održavati u sklopu prostorija Američkog kutka Sarajevo, Radićeva 7.

Predavači radionica OFF Škole filma biće istaknuti regionalni filmski autori, producenti i snimatelji.

Po završetku škole filma svi polaznici će dobiti certifkate o završenoj obuci. Svih 20 selektovanih polaznika OFF Škole filma će učestvovati u takmičenju najboljeg kratkog video uradka, a publika će odlučiti ko nosi titulu najbolje i osvaja nagradu u iznosu od 500,00 KM. Svi ostali učesnici će dobiti neke od sponzorskih poklona koji će im služiti za dalji rad i usavršavanje.

Prijavite se možete na ovom linku.

Partner OFF Škole filma je Američki Kutak Sarajevo.