24 - 29 JUL 2020

Ponedjeljak, 29.06.2020.

BABY DRIVER zartvorio prvi Drive-in Cinema u Sarajevu: Vidimo se uskoro!

Sarajevski Drive-In Cinema završio je večeras projekcijom filma "Baby Driver“, a zatvaranju je, kao i prethodnih noći, prisustvovao veliki broj građana. Sve projekcije filmova, koji su pet dana prikazivani na području sarajevskog naselja Marijin Dvor, bile su rasprodate.

Program Drive-In Cinema pratilo je oko 1.300 ljubitelja sedme umjetnosti.
Projekcijama za vikend prisustvovalli su i članovi Udruženja "Dajte nam šansu“, koji su iz vozila Vlade Kantona Sarajevo pratili projekcije. Svih pet dana trajanja programa, projekcije su bile krcate i vladao je veliki interes, a Festival je dobio na desetine upita za ponovno održavanje ovog vida kina.

S obzirom na to da je interes publike bio ogroman, iz Omladinskog Film Festivala Sarajevo, koje je i organizovalo ovu atrakciju u glavnom gradu BiH, poručili su da za kraj jula i za septembar spremaju iznenađenja i nova Drive-In kina u sklopu Festivala, te neke posebne programe. Turneju kroz bh. gradove planiraju najesen.

"Veoma smo zahvalni Evropskoj uniji u BiH, Vladi Kantona Sarajevo i Addiko banci, bez kojih ovo ne bi bilo moguće. Sve je proteko uz maksimalno poštivanje mjera propisanih zbog pandemije koronavirusa i bez ijednog incidenta. 

U realizaciju programa bili su uključeni i MUP Kantona Sarajevo, KJKP Rad, te brojni drugi. Hvala publici na pet prelijepih dana. Bez vas bi ovo bila samo ideja, a ovako je bilo mnogo više od toga“, rekao je Kenan Musić, direktor OFF-a.