24 - 29 JUL 2020

Nedjelja, 01.09.2019.

Prihod od ulaznica za film „Red Bracelet: The Beginning“ OFF će donirati Roditeljskoj kući u Sarajevu

Prihod od ulaznica za film „Red Bracelet: The Beginning“ OFF će donirati Roditeljskoj kući u Sarajevu

Omladinski Film Festival Sarajevo će kompletan finansijki prihod od prodatih ulaznica za film „Red Bracelet: The Begining“ (Crvene Narukvice: Početak) donirati Roditeljskoj kući u Sarajevu.

Film „Red Bracelet: The Beginning“ (Crvene Narukvice:Početak) biće prikazan 9. septembra u Multiplexu Cinema City u sklopu programa Velikih 5, 11. Omladinskog Film Festivala Sarajevo. Karte je moguće kupiti u BOX OFFICE Centru 11.OFF-a, BKC, Branilaca Sarajeva 24, svaki dan od 10-17 sati, a za vrijeme Festivala od 10-22 sata.

Projekciji filma prisustvovat će i članovi Udurženja „Mladice“ i predstavnici Roditeljske kuće u Sarajevu.

Film govori o šest tinejdžera koji ne mogu voditi normalan život sa svojim prijateljima. Umjesto fudbala, druženja, škole i provođenja vremena sa porodicom, oni su smješteni u bolnicu na duže vrijeme zbog borbe sa teškom bolešću. Iako boluju od različitih bolesti, članovi Crvenih narukvica imaju zajedničku želju: da mladost provode koliko je moguće normalno. Leo, Jonas, Emma, Alex, Toni i Hugo svi spoznaju vrijednost prijateljstva u ovoj groznoj i neobičnoj situaciji a svakodnevni preokreti iz sreće u tugu stvaraju jedinstvenu vezu među njima. Suočavajući se sa životom i smrću, prvom ljubavi i kroz noćne ekspedicije kroz bolnicu, osnivaju Crvene narukvice i pacijenti sa različitim sudbinama i ličnostima u konačnici postaju najbolji prijatelji.


Film nosi jake poruke i govori o problemu koji je u Bosni i Hercegovini u posljednje vrijeme veoma aktuelan.

Inače, glavni glumac ovog filma Damian Hardung, boravit će u Sarajevu 9. i 10. septembra kada će premijerno i predstaviti ovaj film. Hardung će u utorak 10. septembra sa predstavnicima Festivala posjetiti mališane u roditeljskoj kući u Sarajevu, a na Ceremoniji dodjele nagrada 11.Omladinskog Film Festivala Sarajevo biće mu uručen Zlatni prsten Festivala za nevjerovatan glumački performans u 2018.godini. u Netflixovoj seriji „How to Sell Drugs Online“.