24 - 29 JUL 2020

Utorak, 25.06.2019.

Gradonačelniku Skaki uručeno posebno priznanje, Grad Sarajevo nastavlja podržavati OFF

Prvi čovjek Grada Sarajeva ugostio je u svom uredu, u sarajevskoj Vijećnici, direktora Omladinskog Film Festivala Kenan Musića prilikom čega je potvrđen nastavak pokroviteljstva Grada Sarajeva ovom Festivalu

Direktor Omladinskog Film Festivala Sarajevo, Kenan Musić, uručio je danas Gradonačelniku Grada Sarajeva specijalno priznanje i zahvalnicu u ime Festivala.

U zahvalnici je navedeno kako se Gradonačelniku ovo priznanje dodjeljuje „za neizmjernu podršku radu i rastu Omladinskog Film Festivala Sarajevo i za veliki doprinos i anganžmanu na polju kulture te ulaganju i promociji projekata za mlade.“

Sastanak prvih ljudi Grada Sarajeva i Omladinskog Film Festivala Sarajevo potvrda je nastavka podrške Gradonačelnika Srajeva i Grada Sarajevo najvećem omladinskom festivalu filma u jugoistoćnoj Evropi.

Direktor Festivala Kenan Musić je izrazio veliku zahvalnost Gradonačelniku Skaki za njegov rad na polju kulture i mladih i izrazio želju da od iduće godine Grad Sarajevo, ne samo finansijski, ima još veću ulogu u Festivalu, s obzirom da je OFF izrastao u jedan veliki brend koji je od velikog značaja i za Grad Sarajevo ali i čitavu državu.

Gradonačelnik je istakao da će Grad Sarajevo nastaviti podržavati najveći Omladinski festival filma u jugoistočnoj Evropi: „Uz energičnu ekipu koju predstavlja mladi direktor Festivala, Kenan Musić, OFF može postati internacionalna priča i u konačnici formirati festivalsku platformu koja će biti unikatna za sve mlade filmske autore iz BiH i regije. Sarajevo je grad festivala i to je sigurno jedan od njegovih brandova. U Kenanu vidim agilnog predvodnika mladog, sposobnog i motiviranog tima koji odaje Sarajevu priznanje vlastitih filmskih osebujnosti”, istakao je gradonačelnik Skaka.

Musić je iskazao veliku zahvalnost gradonačelniku za njegov rad na polju kulture i mladih.