24 - 29 JUL 2020

Četvrtak, 06.06.2019.

Predstavljen žiri za Wolf Competition selekciju

Predstavljen žiri za Wolf Competition selekciju

Ovogodišnji članovi žirija za glavnu takmičarsku selekciju Omladinskog Film Festivala Sarajevo su dugogodišnji iskusni filmski radnici, producenti i distributeri.

Žiri glavne takmičarske selekcije 11. izdanja Omladinskog Film Festivala Sarajevo sačinjavat će Denis Samardžić, Bojana Radulokavić i Maša Debeljković.

Predsjednik žirija za ovu godinu biće direktor UNA Film distributerske kuće iz Zenice, Denis Samardžić - direktor je kino distribucije u kompaniji Una Film koja distribuira filmove Paramounta, Universal i brojnih nezavisnih i umjetničkih filmova na teritoriji Bosne i Hercegovine. Kao vanjski stručni saradnik nagažovan je u Multiplexu Ekran u Zenici u području programiranja art programa, organizacije Dječjeg film festivala i Međunarodnog festivala angažovanog filma - UFOL.

Samardžić će ove godine biti i član žirija na Festivalu Karlovy Vary u Češkoj.

Sa Samardžićem ovogodišnji tim žirija činit će i Bojana Radulović i Milena Debeljković.

Bojana Radulović , diplomirala je na Fakultetu za vizuelne umjetnosti, Univerzitet Mediteran, Audiovizuelnu produkciju u Podgorici, i magistrirala na KASK školi umjetnosti Univerziteta u Gentu u Belgiji, sa tezom kinematografije. Ona je alumni Sarajeva i Berlinale Talent Campus i IDFA Akademije.

Milena Debeljković, diplomirala na Fakultetu Dramskih Umetnosti u Beogradu. Od 2015. godine je radila u filmskoj distributerskoj kući MCF MegaCom Film, generalnom zastupniku 20th Century Fox-a za Srbiju, Crnu Goru i Makedoniju. Radi na više filmskih festivala, od 2015. godine kao operativna direktorica Festivala autorskog filma u Beogradu i kao kordinator Dečijeg filmskog festivala KIDS FEST. Bila je član selekcionog žirija Minhen FilmSchoolFest za 2018. godinu.

Godine 2019. učestvuje u osnivanju dokumentarnog filmskog festivala DOK, gde radi kao operativna direktorica.

Trenutno je i izvršni producent  Martovskog festivala u Beogradu.

Producirala je više kratkih filmova, uključujući dva studentska „Svetski rekorederi“ Nikole Zdravkovića i „Odelo“ Dušana Nikolića. Izvršni producent je i više nagrađivanog LGBT filma „ I want to tell you“ autora Stefana Mladenovića.