Utorak, 04.09.2018.

Večeras zatvaranje 10.OFF-a, zbog kiše Ceremonija dodjele nagrada i projekcija izmješteni u Cinema City

Večeras zatvaranje 10.OFF-a, zbog kiše Ceremonija dodjele nagrada i projekcija izmješteni u Cinema City

Prijem i fotografisanje na crvenom tepihu je zakazano u 19:30, dok će dodjela nagrada početi u 20:10 nakon ćega će uslijediti i projekcija filma "Closet Monster"

Zbog vremenskih neprilika i najavljene kiše, ali i jakog vjetra na Žutoj tabiji, Ceremonija dodjele nagrada 10.Omladinskog Film Festivala Sarajevo večeras će biti održana u Sali 5 Multiplexa Cinema City.

Dolazak gostiju, ekipa filmova, žirija i zvanica se očekuje u 19:30. Ceremonije dodjele nagrada počinje u 20:10.

Večeras će biti dodjeljene nagrade u programu OFF Mini market i to nagrada "Scenario Mentoring" u trajanju od 3 mjeseca i nagrada od 1.000,00 KM za najbolji projekat u razvoju što će ujedno predstavljati i koprodukcijski fond OFF-a koji se dodjeljuje u kooperaciji sa Al Jazeerom Balkans.

Nakon toga biće dodjeljene nagrade u takmičarskim selekcijama Festivala i to nagrada za najbolji dugi film u selekciji Velikih 5, nagrada za najbolji kratki film u kategoriji OFF Generacija, nagrada za najbolji art film i nagrada za najbolji kratki igrani film u kategoriji glavne takmičarske selekcije.

Pokrovitelj nagrada u takmičarskom programu je Filmski Centar Srbije.

Svi posjetitelji koji su kupili karte za Žutu tabiju i večerašnju dodjelu nagrada i film Closet Monster karte mogu koristiti bez ikakve zamjene u Multiplexu Cinema City.