Nedjelja, 02.09.2018.

Dan 3: Pitching forum predstavio 5 projekata, na rasporedu Kratki metar 2 i premijera filma “Ivan”

Dan 3: Pitching forum predstavio 5 projekata, na rasporedu Kratki metar 2 i premijera filma “Ivan”

U slučaju kiše projekcija filma na Hastahani će biti otkazana. Pratite Facebook stranicu Festivala

Treći je dan Omladinskog Film Festivala Sarajevo. Jutarnji termini danas su bili rezervisani za Pitching Forum u sklopu prvog OFF Mini marketa te predstavljanje projekata u razvoju. Žiriju koji su sačinjavali Robert Tomić Zuber (Torolab produkcija), Lejla Dedić (Al Jazeera), Arma Tanović (ASU) te Damir Ličina (OFF) predstavili su se producenti i autori projekata „Pečat“, „71000“, „In one night“ te projekti „Partizan lady“ i „Mleko“.

Nakon Pitching foruma na Festivalskoj terasi u sklopu Cinema City održani su i programi Distribution talks te individualni sastanci autora i mentora.


Na osnovu ovih razgovora žiri će odlučiti koji od projekata će dobiti koprodukcijska sredstava koja OFF dodjeluje u kooperaciji sa Al Jazeerom Balkans.

Danas su na programu filmovi u sklopu glavne takmičarske kategorije i to „Crni i Krivi“, „Život traje tri dana“, „Mishko“, „Fanny“, „Dreaming“ te film „Time“. Projekcija ovih filmova je od 17 sati u Sali 5 kina Cinema City.

Na rasporedu u 20 sati je nagrađivani dugi film slovenskog reditelja Janeza Burgera – „Ivan“. Nakon projekcija publici će se predstaviti i ekipe filmova.

Festivalu su se danas priključila i ekipa filma "Mishko".