Ponedjeljak, 02.07.2018.

Multiplex Cinema City je novi dom Omladinskog Film Festivala Sarajevo

Multiplex Cinema City je novi dom Omladinskog Film Festivala Sarajevo

Zvaničnim potpisivanjem Ugovora o saradnji ozvaničeno je premještenje svih programa i aktivnosti Omladinskog Film Festivala Sarajevo (OFF) u sarajevski Multiplex Cinema City.

Multiplex Cinema City Sarajevo ovim Ugovorm o saradnji pokazuje svoju spremnost  i želju za podsticaj i promociju mladih filmskih naraštaja i budućih profesionalaca iz Bosne i Hercegovine, regije ali i svijeta. Cinema City, koji je opremljen najsavremenijom tehnologijom za filmske projekcije ali i sve popratne događaje koji jedan festival iziskuje, predstavlja savršenu lokaciju za buduće održavanje Omladinskog Film Festivala Sarajevo.

Od ove godine, kada Omladinski Film Festival Sarajevo slavi svoj deseti rođendan, Multiplex Cinema City postaje novi dom najmlađeg evropskog film festivala i jedinog festivala omladinskog i studentskog filma u regiji.

Ovom saradnjom Cinema City ujedno postaje i prvi domaći Multiplex kino centar u sklopu kojeg se održava jedan filmski festival u potpunosti, a ne kao dodatna lokacija.

Svi takmičarski programi OFF-a što uključuje selekciju Kratki metar, OFF Generacija te selekciju Velikih 5, kao i ceremonija otvaranja i press centar Festivala biće smješteni u sklopu Multiplexa Cinema City.

Festival počinje 31. Augusta i trajat će 5 dana. Zatvaranje će biti 4. Septembra na lokaciji Žute tabije gdje će se već četvrtu godinu zaredom održati program otvorenog kina OFF Lazy Cinema.

Iz Omladinskog Film Festivala Sarajevo su istakli kako je ova saradnja pokazatelj da i dalje postoje institucije i pravna lica koja žele da budu dio priče kao što je OFF. Dodali su kako im je neizmjerna čast što će se upravo OFF ubuduće održavati u Multiplexu Cinema City i što će u veoma kratkom periodu zasigurno postati dom ovog Festivala koji će privući veliki broj mladih ljudi. Na kraju iz direkcije OFF-a su se zahvalili menađmentu Multiplexa i najavili sjajno i najbolje izdanje OFF-a do sada.

Programi Festivala će biti objavljeni tokom mjeseca jula i augusta.