Petak, 07.07.2017.

Od 15. jula preuzmite besplatne karte za film otvaranja "Tschick" za Open Air Dobrinja i Žuta tabija

Od 15. jula preuzmite besplatne karte za film otvaranja "Tschick" za Open Air Dobrinja i Žuta tabija

Podjela besplatnih karata za film otvaranja programa Family Open Air Cinema na Dobrinji i Žutoj tabiji počinje 15.07.2017.godine.

Omladinski Film Festival Sarajevo ove godine za film otvaranja otvorenih porodičnih kina na Žutoj tabiji i Dobrinji djeli blizu 1000 besplatnih karata!

Podjela besplatnih karata za film otvaranja otvorenih kina na Dobrinji i Žutoj tabiji počinje 15.07.2017.godine.

Karte će se moći preuzeti svaki dan do 25.07. od 11-18 sati u festivalskom BOX OFFICE centru u ulici Branilaca Sarajeva 24 (BKC). Jedna osoba može preuzeti maksimalno 3 besplatne karte.

Karte je moguće rezervisati i na boxoffice@omladinski.ba od 20.07.2017.godine do 25.07.2017.godine do 15 sati. Iste će se moći preuzeti 1 sat prije projekcije filma na kino lokaciji.

Film koji otvara program "Family Open Air Cinema" je njemačkog reditelja Fatiha Akina, naslov iz 2016.godine - "Tschick".

Film koji je režirao čuveni reditelj Fatih Akin, sniman u njemačkoj produkciji, dobitnik je ovogodišnje European Young Audience Award. Odluku su donijeli članovi žirija iz 31 zemlje, sastavljeni od mladih uzrasta od 12 do 14 godina. Ove godine, po prvi put, među "klincima" koji su ocijenjivali filmove, našli su se i pripadnici djece izjbeglica, kao odraz aktuelne društveno-političke klime u Evropi.

 

 

Redatelj: Fatih Akin
Scenarist: Hark Bohm, Lars Hubrich
Producent: Marco Mehlitz, Susa Kusche
Direktor fotografije: Rainer Klausmann
Montaža: Andrew Bird
Glumci: Anand Batbileg, Tristan Göbel, Nicole Mercedes Müller, Sammy Scheuritzel

 

Sinopsis: Trinaestogodišnji Maik osjeća se nevidljivo: emotivno distancirani otac i majka alkoholičarka opsjednuti su vlastitim problemima i ne posvećuju mu pažnju. Ništa bolje ne prolazi ni u školi, a privrženost najljepše cure u razredu misteriozno ga zaobilazi. Jedini prijatelj kojeg ima je Tschick, njegov nestašni vršnjak koji stanuje u jednom od nebodera s ruskim doseljenicima u Hellersdorfu. U naletu nepromišljene improvizacije dvojac će se otisnuti na put po užeglom provincijskom asfaltu, u ukradenom autu. Humorna kombinacija filma ceste i priče o odrastanju, Tschick je ekranizacija jednog od najpopularnijih njemačkih romana za mlade, iz pera Wolfganga Herndorfa.