21 - 24 JUL 2021

Programske sekcije

Glavni program: Wolf Competition

Glavni program Omladinskog Film Festivala Sarajevo je selekcija kratkog igranog filma. U sklopu ove selekcije predstavljaju se mladi filmski profesionalci sa svojim kratkim filmovima nastalim u njihovoj vlastitoj produkciji ili produkciji njihovih filmskih škola. U prosjeku, Festival godišnje predstavi tridesetak kratkih igranih filmova.

OFF Generacija

"OFF Generacija" je takmičarski program Festivala koji predstavlja autore bivšte studente akademija a koji imaju maksimalno 26 godina. Pored tih filmova u selekciji se predstavljaju i filmovi starijih, iskusnih i afirmisanih filmskih autora ali čije filmske teme su namijenjene mladoj populaciji. 

Kao i prethodnih godina ovaj program će predstaviti 5 filmova koji su tematski namijenjeni generaciji mladih ljudi u dobi od 15-26 godina a koje su režirali bivši ili donedavni studenti filmskih akademija. 

Pet najvećih / The biggest 5

Jedan od ciljva Omladinskog Film Festivala Sarajevo, od samog početka, je bio stvaranje jedinstvenih kino lokacije i posebnih ugođaja tokom gledanja filmova na našim otvorenim kinima. Upravo zbog toga, OFF nastavlja sa projekcijama 5 porodičnih, dugometražnih takmičarskih  filmova  A produkcije, koji će se prikazivati u sklopu otvorenog kina na Žutoj tabiji i u sklopu OFF Park Cinema.