Ponedjeljak, 13.05.2024.

Prvi potvrđeni naslovi: Wolf Competition 14plus

Prvi potvrđeni naslovi: Wolf Competition 14plus

Mladi žiri iz festivalskog programa OFF Youth Experience programa, njih 50, predstavljat će oficijalni omladinski žiri Wolf Competition selekcije

Wolf Competition 14plus predstavlja najnoviju selekciju dugometražnog filma Telemach Omladinskog Film Festivala koja teži prikazati neke od najznačajnih coming-of-age filmova. Na ovogodišnjem Festivalu, publika će imati priliku doživjeti priče svojih vršnjaka koje obrađuju vrijednosti zajedništva, prihvatanja i prijateljstva. Izbor se fokusira na filmove koji ozbiljno shvataju mlade ljude i priče koje su ispričane kroz viđenja mladih protagonista.

Mladi žiri iz festivalskog programa OFF Youth Experience programa, njih 50, predstavljat će oficijalni omladinski žiri Wolf Competition selekcije koja donosi filmove “Young Hearts”, Anthony Schattemana, “Take A Chance On Me”, Jean-Pierre Amerisa i “All The Songs We Never Sang”, Chris Rudza. Vrijedi naglasiti da su naslovi prethodno prikazani na najvećim europskim smotrama filma kao što su Unifrance Rendez-Vous, Warsaw International Film Festival i Berlin International Film Festival.

Sinopsis filma “Take A Chance On Me”

Marie-Line (20) muči se s privremenim poslovima kako bi pružila podršku svom agorafobičnom ocu.  Nakon što je dobila otkaz i manju sudsku kaznu, sudac koji je osudio kasnije joj pruža priliku za novi početak, započinjući neobično prijateljstvo.

Sinopsis filma “All The Songs We Never Sang”

Buntovna tinejdžerka Natsumi napušta Tokio kako bi se sastala sa svojom osamljenom tetkom Reiko koja je tradicionalni ronioc bisera na udaljenom japanskom ostrvu. Suočavajući se sa porodičnim tenzijama i ličnim problemima, Natsumi otkriva da su japanske pop pjesme iz 1980-ih, koje Reiko voli, ključ za liječenje starih rana i ponovno povezivanje njene rasute porodice.

Sinopsis filma “Young Hearts”

Elias je u potpunosti zaokupljen novim komšijom Aleksandrom. Kako vrijeme prolazi, on shvata da se po prvi put istinski zaljubio. Komunicirajući sa prijateljima i porodicom nailazi na više pitanja nego odgovora, zbunjen sa osećanji koji u njemu rastu. Elijas pokušava da uredi svoj unutrašnji haos kako bi dokazao da je vrijedan Aleksandrove pažnje.