Srijeda, 13.07.2022.

OFF Talents predstavlja 5 mladih glumaca na svom prvom izdanju

OFF Talents predstavlja 5 mladih glumaca na svom prvom izdanju

Novi projekat Omladinskog Film Festivala je OFF Talents program koji će u ovoj godini predstaviti pet mladih glumaca.

Ideja OFF Talents projekta je da se umreže mladi glumci i budući glumci i talenti te im se omogući adekvatno napredovanje i rad sa profesionalcima tokom trajanja festivala ali i tokom godine.

Prvo izdanje OFF Talents programa predstavit će pet mladih talenata, među kojima su Ammar Fazlagić, Nejla Podžić, Maksim Joksimović, Ajla Čosić i Benjamin Mušinović.

 OFF Talents produkcija pro biće predstavljeni Anida Hebibović Amina Bitići, Bakir Gracić, Adin Alispahić, Adna Šišić, Muhamed Pašalić i Džana Ibrahimpašić koji su posljednja tri mjeseca svoje znanje o filmskim tehnikama usvaršavali u sklopu OFF Škole filma pod mentorstvom bh. reditelja Ade Hasanovića.

U sklopu radionica tokom 14.OFF-a, pored master class programa sa Bobanom Skerlićem i radom sa glumicom Armom Tanović, pet mladih glumaca će o tehnikama glume i iskustvu, imati priliku čuti i od specijalnog gosta festivala Andre Lamoglia, koji će u specijalnom OFF talks programu prenijeti svoja iskustva.
 
Dio OFF talents učesnika će učestovati i u snimanju novog filma u produkciji OFF-a, u režiji Kenan Musića, radnog naziva "Jan" koji se snima u oktobru ove godine, što je kruna ovogodišnje radionice za sve učesnike.
 
Tokom Festivala, učesnici OFF Talents programa će priusustvovati mnoštvu događaja, radionica i posebnih programa pripremljenih za njihovo usavršanje i umrežavanje sa gostima iz 14 zemalja svijeta.
 
Do kraja godine, OFF će pokrenuti i agenciju i platformu za zastupanje mladih talenata te objediniti bazu mladih glumaca i budućih filmskih radnika.