Četvrtak, 18.06.2020.

Addiko Banka i ove godine podržava projekte Omladinskog Film Festivala

Addiko Banka i ove godine podržava projekte Omladinskog Film Festivala

Značajna finansijska podrška koju pruža Addiko Bank pruža za organizaciju 12. Omladinskog film festivala Sarajevo i Drive-In Cinema Sarajevo od velike je pomoći organizatorima, posebno u periodu kada se i domaća i svjetska ekonomija oporavljaju, a umjetnici i industrija filma pokušavaju da se vrate u redovno funkcionisanje.

Saradnja Addiko Banke i Omladinskog film festivala Sarajevo nastavlja se i ove godine kao rezultat zajedničke težnje za promocijom mladih filmskih autora i filmske umjetnosti u cjelini.

Značajna finansijska podrška koju pruža Addiko Bank pruža za organizaciju 12. Omladinskog film festivala Sarajevo i Drive-In Cinema Sarajevo od velike je pomoći organizatorima, posebno u periodu kada se i domaća i svjetska ekonomija oporavljaju, a umjetnici i industrija filma pokušavaju da se vrate u redovno funkcionisanje. Ovogodišnja saradnje rezulitirat će nizom zajedničkih interaktivnih aktivnosti koji će za rezultat imati stvaranje jedinstvene filmske zone u sklopu nadolazećeg OFF-a i Drive-in kina.

Iz direkcije Omladinskog film festivala Sarajevo je navedeno kako je veoma značajno da partneri poput Addiko banke nastavljaju ulagati u ovaj segment kulture. Kontinuitet u saradnji Festivala sa drugim klijentima je dokaz dobrih odnosa, ali i posvećnosti klijenta projektu - što je Addiko banka dokazala u nekoliko navrata.

Direktor festivala Kenan Musić smatra kako je nastavak saradnje sa Addiko Bankom dokaz da festival i dalje raste i dobija pažnju velikih kompanija koje prepoznaju značaj ovakvih projekata. S druge strane, naglašava, kako je ovo još veći dokaz da u Bosni i Hercegovini itekako postoje društveno odgovorne kompanije koje u vremenu kada se u mlade jako malo ulaže, spremno i odgovorno ulaze u projekte koji su često i od velikog rizika za njih.