Srijeda, 20.05.2020.

Best of Harris Dickinson: "Postard from London", "Beach Rats" i "County Lines"

Best of Harris Dickinson: "Postard from London", "Beach Rats" i "County Lines"

Harris Dickinson je rođen engleski glumac, rođen 1996. godine. Poznat je po ulozi Frankija u filmu "Beach Rats" iz 2017. godine, kada je i nominiran za nagradu Independent Spirit za najbolju mušku ulogu

Podprogram ovogodišnjeg festivala „Best of OFF...“ posvećen je glumcu Harris Dickinsonu, a tom prilikom bit će prikazana tri filma u kojima je ovaj glumac imao glavne uloge – „Beach rats“ i „Postcard from London“ (u sklopu special screenings-a), te će premijerno u ovom dijelu Evrope biti prikazan film „County Lines“, produciran 2019. godine, a koji je svoju svjetsku premijeru imao na “BFI London“. Ovaj film će otvoriti program dugometražnog filma.

Biografija glumca

Harris Dickinson je rođen  1996. godine. Engleski je glumac. Poznat je po ulozi Frankija u filmu Beach Rats iz 2017. godine, kada je i nominiran za nagradu Independent Spirit za najbolju mušku ulogu. Dobitnik je nagrade Londonski filmski kritičari za mladog britanskog / irskog izvođača godine i  Gotham Independent Film Nagrada za najboljeg glumca. 

Dickinson je 2018. godine predstavio otmičnog nasljednika Johna Paula Gettyja III u prvoj sezoni dramskog serijala o povjerenju Dannyja Boyle-a FX. Glumio je Liama Stewarta u naučno-fantastičnom filmu Najtamniji um (2018) i princa Phillipa u filmu Maleficent: Gospodarica zla (2019). Značajne uloge je ostvario i u filmovi "Postcard from London" i "County Lines"