Ponedjeljak, 03.07.2017.

Family Open Air Dobrinja: Despicable Me 3, Richard Roda, Balkanski Špijun...

Family Open Air Dobrinja: Despicable Me 3, Richard Roda, Balkanski Špijun...

Omladinski Film Festival Sarajevo, kako je ranije i najavljeno, sa ponosom predstavlja novo kino u sklopu svog programa - porodično otvoreno kino Dobrinja

U sklopu Porodičnog kina Dobrinja, Omladinski Film Festival Sarajevo ove godine predstavlja 5 dugometražnih filmova od kojih su dva iz takmičarskog programa i tri filma revijalnog programa.

Otvoreno kino Dobrinja će biti stacionirano na sportskom terenu Pete i Dobrinjske Gimnazije Sarajevo.


Program Porodično otvoreno kino Dobrinja:


Četvrtak 27 Juli


21:00     Revijalni film: ‘Richard Roda’ (USA)

              Dugometražni film (sinhronizovano na BHS), 85 min.

              Karte moguće kupiti u BOX OFFICE centru ili na lokaciji pred projekciju filma


Petak 28 Juli


21:00     Special Family Screening: ‘”Despiciable Me 3”(USA)

              Dugometražni film (sinhronizovano na BHS), 90 min.

              Karte moguće kupiti u BOX OFFICE centru ili na lokaciji pred projekciju filma


Subota 29 Juli


21:00     Made for Open Air / Takmičarski dugi “Pored mene” (SERBIA)

              Stevan Filipović,  95 min.

              Karte moguće kupiti u BOX OFFICE centru ili na lokaciji pred projekciju filma


Nedjelja 30 Juli


 21:00    Balkanski Špijun

              Dugometražni film, 95 min.

              Karte moguće kupiti u BOX OFFICE centru ili na lokaciji pred projekciju filma

 

Filmovi: 


Despicable Me 3 (USA)

Trajanje: 90 min

Režija: Pierre Coffin i Kyle Balda

Imena glavnih likova: Steve Carell, Kristen Wiig, Trey Parker, Miranda Cosgrove, Dana Gaier, Nev Scharrel, Steve Coogan, Jenny Slate i Julie Andrews

Sinopsis: Illumination, koji je publici donio „Grozan ja“ i najveće animirane hitove 2013. i 2015, „Grozan ja 2“ i „Malce“, nastavlja avanture Grua, Lucy, njihovih predivnih kćerkica – Margo, Edith i Agnes – i Malaca u filmu „Grozan ja 3“.Steve Carellu i Kristen Wiig se pridružuje Trey Parker, ko-autor globalnog fenomena „South Park“ i brodvejskog hita „Knjiga mormona“. Parker pozajmljuje glas negativcu Balthazaru Brattu, nekadašnjoj dečijoj TV zvijezdi. On je postao opsjednut likom koji je tumačio '80-ih i ispostavit će se da je najstrašniji Gruov neprijatelj do sad. Film će početi da se prikazuje na ljeto 2017.


Richard Roda (USA)

Trajanje: 85 min

Režija: Toby GenkelReza Memari

Produkcija: Kristine Knudsen

Imena glavnih likova: Tilman DöblerCooper Kelly KramerShannon Conley

Sinopsis: Tinejdžera Richarda odgajale su rode pošto je od rođenja ostao siroče, pa sada ovaj tinejdžer misli da je jedan od njih. Međutim, kada dođe vrijeme za migraciju u Afriku, njegova porodica roda je primorana da mu otkrije pravi identitet i da ga ostavi za sobom u šumi, pošto on nije ptica selica i ne bi podnio put. Odlučan da dokaže da ipak jeste roda, Richard sam kreće na putešestvije na jug. Međutim, samo uz pomoć Olge, ekcentrične sove koja ima imaginarnog druga, i papagaja disko-pjevača po imenu Kiki, on ima šansu da stigne na cilj i nauči da prihvati sebe kakav jeste.



Pored Mene (SERBIA)

Trajanje: 110 min

Režija: Stevan Filipović

Produkcija: Taramount film

Imena glavnih likova: Hristina Popović, Slaven Došlo, Nikola Glišić

Sinopsis: Olja je profesorka istorije u gimnaziji, mlada, puna entuzijazma i zainteresovana za alternativne metode edukacije. Njena borba se svodi na priču sadašnjice, borba jednog građanina protiv osoba na funkciji koji ne mare za ono čemu su nadležni (direktorka gimnazije Svetlana Mirjana Karanović), koju pokušava ubediti da preuzme nešto po pitanju empatije prisutne kod đaka, dok (ne) dobije očekivani odgovor. Kasnije sama traži alternativne načine pomoći u koje je uverena da mogu „probuditi" decu (organizovanje ekskurzije). Živi u braku sa slikarem, čija je poslednja izložba izazvala burne reakcije u javnosti. Grupa huligana tu izložbu vidi kao povod da je napadne. Snimak napada kače na internet. Narednog dana Olja otkriva da je to uradio neko od njenih učenika. Oduzima im mobilne telefone, zapreti odlaskom u policiju, ako sami ne prijave krivce i u afektu odlučuje da ih zaključa u školsku zgradu dok to ne urade. U želji da zajedno reše problem, ali i iz nemogućnosti da napuste školsku zgradu učenici počinju da komuniciraju. Tokom jedne noći, o sebi i svojim drugovima iz razreda saznaće više nego svih prethodnih godina, i više nego što su ikad očekivali. Ta noć će zauvek promeniti njihove živote, stavove i razmišljanja.



Balkanski Špijun

Trajanje: 92 min

Režija: Dušan Kovačević

Scenarij: Dušan Kovačević

Imena glavnih likova: Danilo Stojković, Mira Banjac, Bora Todorović

Sinopsis: Beograđanin Ilija Čvorović, koji je par godina proveo u zatvoru na Golom otoku zbog staljinizma, pozvan je na rutinski razgovor u lokalnu policijsku stanicu. Tamo ga je ispitivač rutinski ispitao o njegovom podstanaru, Petru Jakovljeviću, krojaču koji je 20 godina radio  u kapitalističkoj državi, u Francuskoj. Nakon par minuta Ilija biva pušten kući, no toliko ga je uhvatila nervoza i paranoja da je počeo sumnjati u Petra. Čim se vrati kući počne se jadati supruzi Danici da mu nikada nije trebao iznajmiti stan. Mašta počinje djelovati na Iliju i on počne umišljati da bi Petar mogao biti terorist koji želi rušiti državu. Ubrzo ga čak počne i špijunirati, na čuđenje Danice koja se više brine za njihovu kćerku Sonju koja kao diplomirani stomatolog već godinama nema posla. Ilija telefonira inspektoru državne sigurnosti te ga počne izvještavati o kretanjima i nekim susretima Petra sa „sumnjivim“ ljudima, no ovaj ga ne shvati ozbiljno. Ubrzo Ilija kupi fotoaparat s teleobjektivom i počne neprestano špijunirati Petra i njegove prijatelje, od toplica pa sve do šetnje u šumi.