O programu

Naš trodnevni program ponudit će mladim profesionalcima koji imaju već određen broj kratkih filmova ili film u takmičarskom programu OFF-a, da razgovaraju sa distributerima i predstavnicima Festivala o distribuciji i festivalskom životu njihovih filmova.

OD 2018. GODINE NIŠTA BEZ INDUSTRIJE!

Bosna i Hercegovina i regija su bogate mladim filmskim talentima i budućim filmskim zvijezdama. Nažalost, upravo za tu kategoriju filmaša ne postoje konkretna sredstva i podsticaji za njihovo dalje usavršavanje i napredovanja. Smatramo da je ulaganje u nove naraštaje filmaša, a posebno reditelja i scenarista itekako bitno! Deseto izdanje Omladinskog Film Festivala Sarajevo zato donosi prvi OFF Mini Market koji će omogućiti mladim scenaristima i rediteljima da se prijave i sudjeluju u radionicima i individualnim razgovorima i konsultacijama te na taj način razviju svoj budući projekat.

INDIVIDUALNI SASTANCI, UGOVARANJE DISTRIBUCIJE I KOPRODUKCIJE

Akcenat OFF Mini Marketa neće biti samo na razvoju scenarija i projekata mladih reditelja i scenarista. Naš trodnevni program ponudit će mladim profesionalcima koji imaju već određen broj kratkih filmova ili film u takmičarskom programu OFF-a, da razgovaraju sa distributerima i predstavnicima Festivala o distribuciji i festivalskom životu njihovih filmova. Omladinski Film Festival Sarajevo ima jako dobru i razvijenu mrežu sa drugim omladinskim festivalima iz Evrope i svijeta i upravo te kontakte želimo ponuditi i proslijediti uspješnim mladim filmašima kako bi njihov film imao što duži i uspješniji život!