Mom's day


Mom’s Day koji će biti edukativno – zabavni događaj, ima za cilj podučiti, ali i zabaviti određenu kategoriju, a to su mlade mame ili one koje će to tek postati.

„Mom's day“ je program u okviru Omladinskog Film Festivala Sarajevo koji se održava četvrti dan Festivala na otvorenoj kino lokaciji Žute tabije. Program je osmišljen kao kolaž podprograma koji bi uključivao edukaciju, druženje i projekciju filma za majke i buduće majke te  aktivnosti, promociju i prezentaciju sponzorskih proizvoda koji su namijenjeni ovoj kategoriji. 

Događaj je planiran za 29. juli, subota, u periodu 10.00 – 23.00 sata, na lokaciji Žuta tabija i Festivalskog centra, Dom OS BiH. 

11.00 – Početak edukativnih radionica. Radionice su predviđene na teme: joga za trudnice; kako pravilno nositi dijete; ko je dula i njena uloga; 

20.30 – Početak projekcije filma "Bad Mamas" 

 

MOM’S DAY – RADIONICE


Yoga za trudnice na otvorenom: prema posljednjim naučnim studijama, prenatalna, ali i postnatalna yoga smanjuje rizike kod poroda, smanjuje krvni pritisak, bol, ali i stres. Polusatna radionica je osmišljena da zainteresiranim budućim, ali i sadašnjim majkama pružit će osnove tehnike disanja i opuštanja, kao i kako naći 10 minuta u pretrpanom rasporedu za yogu.

Patronaža: pred i post porođajna briga o sebi i bebi: kaže se da je patronažna sestra najdraži posjetilac nakon porođaja. Šta tačno očekivati od patronažne posjete, ali i kako voditi računa o sebi i bebi između posjeta je tema ove radionice.

Vježbe u trudnoći: Kako pronaći aktivnosti koja vam najviše odgovara u trudnoći - Tijelo se mijenja, navike također. Naučite kako “čitati” znakove koje vam šalje tijelo i kako ih sprovesti u djelo

Uloga Škole za trudnice: cilj ovakvih škola je pripremiti ženu za porođaj bez straha, ali i očeve. Certificirano osoblje će voditi polaznike kroz čitav proces pripreme za porođaj, a trudnice, ali i očevi, će biti u prilici da pitaju sve što ih zanima o tom prirodnom fenomenu.

Prisustvo pedijatra: najbolji prijatelji roditelja i djeteta. Prilika da se još jednom uvjerimo u to.



Partneri programa: