Despicable Me 3 (USA)

Trajanje: 90 min

Režija: Pierre Coffin i Kyle Balda

Produkcija: Universals studio

Imena glavnih likova: Steve Carell, Kristen Wiig, Trey Parker, Miranda Cosgrove, Dana Gaier, Nev Scharrel, Steve Coogan, Jenny Slate i Julie Andrews

Sinopsis: Illumination, koji je publici donio „Grozan ja“ i najveće animirane hitove 2013. i 2015, „Grozan ja 2“ i „Malce“, nastavlja avanture Grua, Lucy, njihovih predivnih kćerkica – Margo, Edith i Agnes – i Malaca u filmu „Grozan ja 3“.Steve Carellu i Kristen Wiig se pridružuje Trey Parker, ko-autor globalnog fenomena „South Park“ i brodvejskog hita „Knjiga mormona“. Parker pozajmljuje glas negativcu Balthazaru Brattu, nekadašnjoj dečijoj TV zvijezdi. On je postao opsjednut likom koji je tumačio '80-ih i ispostavit će se da je najstrašniji Gruov neprijatelj do sad. Film će početi da se prikazuje na ljeto 2017.

Richard Roda (USA)

Trajanje: 85 min

Režija: Toby Genkel, Reza Memari

Produkcija: Kristine Knudsen

Imena glavnih likova: Tilman Döbler, Cooper Kelly Kramer, Shannon Conley

Sinopsis: Tinejdžera Richarda odgajale su rode pošto je od rođenja ostao siroče, pa sada ovaj tinejdžer misli da je jedan od njih. Međutim, kada dođe vrijeme za migraciju u Afriku, njegova porodica roda je primorana da mu otkrije pravi identitet i da ga ostavi za sobom u šumi, pošto on nije ptica selica i ne bi podnio put. Odlučan da dokaže da ipak jeste roda, Richard sam kreće na putešestvije na jug. Međutim, samo uz pomoć Olge, ekcentrične sove koja ima imaginarnog druga, i papagaja disko-pjevača po imenu Kiki, on ima šansu da stigne na cilj i nauči da prihvati sebe kakav jeste.

Balkanski špijun (YUGOSLAVIA)

Trajanje: 92 min

Režija: Dušan Kovačević

Scenarij: Dušan Kovačević

Imena glavnih likova: Danilo Stojković, Mira Banjac, Bora Todorović

Sinopsis: Beograđanin Ilija Čvorović, koji je par godina proveo u zatvoru na Golom otoku zbog staljinizma, pozvan je na rutinski razgovor u lokalnu policijsku stanicu. Tamo ga je ispitivač rutinski ispitao o njegovom podstanaru, Petru Jakovljeviću, krojaču koji je 20 godina radio  u kapitalističkoj državi, u Francuskoj. Nakon par minuta Ilija biva pušten kući, no toliko ga je uhvatila nervoza i paranoja da je počeo sumnjati u Petra. Čim se vrati kući počne se jadati supruzi Danici da mu nikada nije trebao iznajmiti stan. Mašta počinje djelovati na Iliju i on počne umišljati da bi Petar mogao biti terorist koji želi rušiti državu. Ubrzo ga čak počne i špijunirati, na čuđenje Danice koja se više brine za njihovu kćerku Sonju koja kao diplomirani stomatolog već godinama nema posla. Ilija telefonira inspektoru državne sigurnosti te ga počne izvještavati o kretanjima i nekim susretima Petra sa „sumnjivim“ ljudima, no ovaj ga ne shvati ozbiljno. Ubrzo Ilija kupi fotoaparat s teleobjektivom i počne neprestano špijunirati Petra i njegove prijatelje, od toplica pa sve do šetnje u šumi.