6 - 10 SEP 2019

Bojana Radulović

Bojana Radulović, producentica - Glavni takmičarski program Wolf Competition

Bojana Radulović (Podgorica, Crna Gora), diplomirala je na Fakultetu za vizuelne umjetnosti, Univerzitet Mediteran, Audiovizuelnu produkciju u Podgorici, i magistrirala na KASK školi umjetnosti Univerziteta u Gentu u Belgiji, sa tezom kinematografije. Ona je alumni Sarajeva i Berlinale Talent Campus i IDFA Akademije.

Prije osnivanja CODE BLUE PRODUCTION, Bojana je učestvovala na brojnim grupnim i samostalnim intermedijarnim izložbama i rezidencijama umjetnika na međunarodnoj razini. Izvrsna je izvođačica («Vazdušna lutka», «Ilegalna izvedba», «Humka» - predstavljena u Srbiji, Hrvatskoj, Sloveniji, Češkoj, Grčkoj, Holandiji, SAD-u).

CODE BLUE PRODUCTION je osnovan 2014. godine u Podgorici, stojeći za otkrivanje kreativnih talenata u filmu. CODE BLUE PRODUCTION bavi se fikcijom, dokumentarnim i eksperimentalnim projektima i djeluje kao delegat, izvršni ili koproducent.

CODE BLUE PRODUCTION je plasirao na međunarodnu mapu filmske scene: kratki film Ivana Salatića "BACKYARDS", koji je premijerno prikazan na 72. Venecijanskom filmskom festivalu u konkurenciji "Orrizonti"; Dugometražni  film Dane Komljen "SVI GRADOVI SJEVERA", koji je premijerno prikazan na festivalu u Locarnu 2016., a prikazan je na filmskim festivalima u New Yorku, Torontu, Sarajevu, Rotterdamu. CODE BLUE PRODUCTION je 2017. godine izvršni producent u Crnoj Gori dugometražnog dugometražnog filma "ASIMETRIJA" Maše Nešković, a koproduciran u 2018. godini dugometražni dugometražni film "MAMONGA" Stefana Maleševića, premijerno prikazan u junu 2019. u Karlovim Varima.

Bojanin redateljski debi film "Separation, Vivid Dreams", 19 min., Premijerno je izveden 2018. godine u okviru zvaničnog DOCLeipzigovog izbora Mastersa, au zvaničnoj selekciji Paradocsa kratkih filmova IDFA 2018. godine. konkurencija.