Četvrtak, 01.06.2023.

"Finchley Lane", reditelja Marco De Rossa, u kojem igra i Harun Ćehović otvorit će 15.OFF

"Finchley Lane", reditelja Marco De Rossa, u kojem igra i Harun Ćehović otvorit će 15.OFF

Film stuadenata i alumnija Royal Academy of Art — 'Finchley Lane', u režiji Marco De Rossa, a koji je između ostalog producirao i u kojem glumi Harun Čehović otvorit će 15. Telemach Omladinski Film Festival Sarajevo.

Ovo je prvi put nakon 5 godina da će OFF otvoriti kratki film, a zbog činjenice da je mladi glumac iz Sarajeva jedini student iz BiH ikada na RADA-i, producent filma i glumac u istom. 

Misija Telemach Omladinskog Film Festivala Sarajevo jeste promocija i unapređenje mladih talenata, filmskih radnika, njihova promocija i unapređenje sistema u kojem mogu raditi. Programski tim i selektori OFF-a su više nego sretni prekinuti tradiciju i festival na glavnoj ceremoniji otvoriti kratkim filmom i to upravo zbog činjenice što će slaviti uspjeh mladih iz Bosne i Hercegovine.

Harunov odlazak na Royal Academy of Arts u Londonu, je zasigurno pokazatelj da mladi iz Bosne i Hercegovine imaju potencijala, a Harun je očit dokaz koliko se rad i trud isplate, jer talenat je beznadežan ako nema posvećenog rada.

Ovogodišnji Festival, na 4 festivalske lokacije otvorit će četiri različita filma. Svečanu i glavnu ceremoniju otvaranja u Pozorištu Mladih 18. jula upotpunit će upravo premijera filma 'Finchley Lane'.

"Finchley Lane" je film o četiri najbolja prijatelja koji pokušavaju da postanu glumci u Londonu. Kako počinju da doživljavaju glumačke svjetske uspone i padove, pritiske industrije i njihove lične ambicije, njihova prijateljstva su stavljena na kušnju. Šta je potrebno da se to napravi i da li cilj opravdava sredstva? Ubrzo shvate da bi cijena njihove ambicije mogla biti veća nego što su ikada zamišljali, a njihova prijateljstva su izložena riziku.