19-23. JULI 2022

Ponedjeljak, 20.06.2022.

Vils Summer Screen: 5 filmova i svirke "Skroz" i "S.A.R.S.", sve besplatno

Vils Summer Screen: 5 filmova i svirke "Skroz" i "S.A.R.S.", sve besplatno

Projekcije će počinjati u 21 sat, a posljednja dva dana Festivala, po završetku projekcije održat će se i dva koncerta. Ulaz na sva dešavanja je besplatan.

Četrnaesto izdanje Omladinskog Film Festivala Sarajevo donosi niz noviteta, a jedan od njih zasigurno je i OFF Music program, koji će u sklopu Vils Summer Screen predstaviti dva vrhunska koncerta za sve generacije.


Od 19. do 23. jula, kada se održava 14.OFF, na Seat Vils Summer Screen, smještenom na ljetnoj pozornici, između muzeja, biće prikazano 5 dugometražnih filmskih naslova. 


Riječ je o filmovima A produkcije, a među njima i dva filma sa ovogodišnjeg Berlinale Film Festivala. Na rasporedu su filmovi "Sublime" (Argentina), "White Boy Rick'' (SAD), "Leto kad sam naučila da letim" (SRB), "Beautiful Beings'' (ISLAND) i "Belfast'' (VELIKA BRITANIJA). Riječ je o tri filma iz selekcije OFF Screen i dva filma iz selekcije OFF Generation. Svi filmovi su namijenjeni publici od 7-77 godina i svojevrsni su filmski hitovi u kojima je uživala publika na festivalima širom Evrope!


Projekcije će počinjati u 21 sat, a posljednja dva dana Festivala, po završetku projekcije održat će se i dva koncerta. Predzadnji dan Festivala, 22. jula na rasporedu je bend SKROZ, dok će 23. jula od 22:00 svirati regionalno poznati bend S.A.R.S. koji će sarajlijama i gostima Festivala prirediti nezaboravnu noć zatvaranja Festivala.
Ulaz na sve projekcije na Seat Vils Summer Screen kao i na koncerete je besplatan.


Glavni pokrovitelj programa je Općina Novo Sarajevo koja je i omogućila besplatne sadržaje u sklopu ovog programa.
Kompletan program Festivala, detalji o filmovima dostupni su i na web stranici Festivala www.omladinski.ba.
Festival se održava pod pokroviteljstvom Federalnog ministarstva kulture i sporta i Ministarstva kulture i sprota KS.