Petak, 23.07.2021.

Treći dan OFF-a: Akcioni triler “Run, Hide, Fight” zatvara program Velikih 5

Treći dan OFF-a: Akcioni triler “Run, Hide, Fight” zatvara program Velikih 5

Projekcije su u 16:30 i 19:00 u Pozorištu Mladih Sarajevo. Večernji termini 13.OFF-a su rezervirani za dugometražne filmove, a u petak na rasporedu su “Hidden Kisses” iz selekcije OFF Screen, u 20:30, te akcioni tiler “Run, Hide Fight” u 22:30.

Treći dan 13.Omladinskog Film Festivala Sarajevo donosi drugi slot selekcije Wolf Competition i OFF Generacija u sklopu kojih će biti prikazano po 5 kratkih filmova.

Projekcije su u 16:30 i 19:00 u Pozorištu Mladih Sarajevo. Večernji termini 13.OFF-a su rezervirani  za dugometražne filmove, a u petak na rasporedu su “Hidden Kisses” iz selekcije OFF Screen, u 20:30, te akcioni tiler “Run, Hide Fight” u 22:30.

Film Kyle Rankina “Run, Hide, Fight” je priča o Zoe Hull (17). Zose se ne zna nositi s nedavnom majčinom smrću, ponekad razgovara s mamom kao da je još uvijek tu. Ona zamjera ocu, bivšem vojniku,  zbog nedostatka emocija, ali svakodnevno nosi njegovu vojničku jaknu poput oklopa. Njezin najbolji prijatelj Lewis ju je pozvao za maturalnu večer, želeći da njihova veza postane nešto više nego što ona može podnijeti. Sve što Zoe želi je prebroditi posljednjih nekoliko sedmica svoje zadnje srednjoškolske godine i krenuti na fakultet s novim početkom. Umjesto toga, njezinu srednju školu napadaju četvorica nihilističkih naoružanih učenika, koji planiraju da njihov napad bude najgora školska pucnjava u historiji. Ubice brzo steknu kontrolu pretvarajući aktivno pucanje u situaciju s taocima i držeći policiju na odstojanju. Kolovođa Tristan bilježi događaje putem prijenosa uživo, stičući svjetsku slavu za kojom žudi. Koristeći vještine koje ju je naučio otac, Zoe uspijeva pobjeći, ali riskira svoj život da se vrati ponovno unutra. Bez plana i reagirajući intuitivno, ona spašava koga može, dok ne shvati da je možda jedinstveno pripremljena ne samo da pomogne drugima da pobjegnu i sakriju se, već da se suoči sa strijelcima i bori.

U sklopu OFF Screen selekcije večeras se prikazuje prvi film i to francuski “Hidden Kisses”.

Šesnaestogodišnji Nathan živi sam sa svojim ocem Stephaneom. Kao novi učenik, u srednjoj školi pozvan je na zabavu pri čemu se zaljubljuje u Louisa, dječaka iz njegovog razreda. Oni se potajno ljube, ali neko ih slika. Ubrzo je fotografija objavljena na Facebooku, a oni su prisiljeni da se suočavaju sa nasiljem i osjećajem odbačenosti.
Karte je moguće kupiti u sistemu kupikartu.ba, u BOX OFFICE Centru na Trgu Djece Sarajeva ili pred projekcije filmova.