19-23. JULI 2022

Četvrtak, 22.07.2021.

Drugi dan 13.OFF-a: Na rasporedu 17 filmova, 2 filma pod zvijezdama

Drugi dan 13.OFF-a: Na rasporedu 17 filmova, 2 filma pod zvijezdama

Francuski film “Keeper” na rasporedu je u 20:30 na Open Air Gimnazijska, a već u 22:30 na istoj lokaciji posjetioci mogu pogledati slovenski film “Posledice”.

Drugi dan 13.Omladinskog Film Festivala Sarajevo donosi 17 filmova i to 15 kratkih iz selekcije OFF Generacijaa i Wolf Competition te 2 dugometražna filma iz programa Velikih 5.

Na rasporedu u 16:30 u Pozorištu Mladih danas je prvi slot takmičarskog prograama Wolf Competition i to filmovi Escape from a Good Prison, 9 min, Brod u boci, 16 min, The Void Inside, 18 min , Škola koja (ne) postoji, 23 min ,Island Living, 29 min.

Već u 19 sati počinje i prvi slot takmičarskih kratkih filmova iz selekcije OFF Generacija, a drugi dan Festivala donosi naslove iz pet zemalja i to Organizmi, 13 min, Fairyocious, 13 min, Cross Your Heart, 15 min, Teen Horses, 20 min, Jonni Cowboy, 28 min.

Nakaon projekcije filmova publika će imati priliku i razgovarati sa autorima filmova.

Večernji termini rezervisani su za projekcije dugometražnih filmova.

Francuski film “Keeper” na rasporedu je u 20:30 na Open Air Gimnazijska, a već u 22:30 na istoj lokaciji posjetioci mogu pogledati slovenski film “Posledice”.

Film “Keeper” je priča o Maxime i Mélanie. Zajedno nespretno istražuju svoju seksualnost s vatrenom znatiželjom sve dok onog dana kada Mélanie ne shvati da je trudna. U početku Maxime loše prima vijesti, ali onda se navikne na ideju da postane otac. Uvjerava Melanie da zadrži bebu. Tako je odlučeno - Maxime i Mélanie, sa svojih petnaest godina, postat će roditelji.

Slovenski film “Posledice” je priča o 18-godišnjem Andreju koji je zbog problematičnog ponašanja poslan u popravni dom. Ondje upoznaje Željka, neslužbenog vođu zatvorenika, koji uskoro počinje iskorištavati Andreja u zamjenu za tajenje njegove homoseksualnosti. No kad se suoči s odlukom hoće li se pridružiti Željkovu životu kriminala ili ostati vjeran sebi, Andrejeva osobna odgovornost i moralni integritet napokon su stavljeni na kušnju.

Ulaznice su dostupne u sistemu kupikartu.ba, u BOX OFFICE centru festivala (Trg Djece Sarajeva) te pred samu projekciju filmova.