Utorak, 06.07.2021.

13. OFF otvara mlada sarajevska glumica Hana Zrno, domaćini Ministar Avdić i direktor Festivala

13. OFF otvara mlada sarajevska glumica Hana Zrno, domaćini Ministar Avdić i direktor Festivala

13. Omladinski Film Festival Sarajevo otvorit će mlada sarajevska glumica Hana Zrno. Festival će otvoriti francuski film "Slalom", rediteljice Charlene Favier iz selekcije dugometražnog takmičarskog filma "Velikih 5".

 Otvaranje 13. Omladinskog Film Festivala Sarajevo zakazano je za 21. juli u Pozorištu Mladih. 

Domaćini ceremonije otvaranja Festivala na crvenom tepihu i na samoj svečanosti biće Ministar kulture i sporta KS gospodin Samir Avdić i direktor Festivala Kenan Musić.

"Uloga Ministarstva kulture i sporta KS i posebno Ministra Avdića je velika i značajna za OFF i bez ove nesebične institucionalne i finansijske podrške Festival zasigurno ne bi bio što jeste", saopšteno je iz direkcije Festivala.

Program otvaranja vodit će mlada sarajevska glumica Hana Zrno koja je diplomirala na Akademij Scenskih Umjetnosti u Sarajevu u klasi prof. Admira Glamočaka.

Festival će otvoriti francuski film "Slalom", rediteljice Charlene Favier iz selekcije dugometražnog takmičarskog filma "Velikih 5".

Ceremoniji otvaranja će prisustvovati ekipe filmova OFF Generacija i Wolf Competition, članovi žirija Ines Tanović, bh. rediteljica, Stvevan Filipović, srbijanski reditelj te Daniel Ebner, direktor Vienna Shorts Film Festivala i mnoge ličnosti iz kulturnog i političkog života Sarajeva i Bosne i Hercegovini.