Subota, 15.08.2020.

Pokrenuta web stranica Sarajevo UNESCO City of Film

Na novoj web stranica Sarajevo UNESCO City of Film nalaze se i profili film festivala iz glavnog grada BiH, među kojima je i profil Omladinskog Film Festivala Sarajevo, kao najvećeg omladinsksog film festivala u regiji

Na novoj web stranici www.sarajevocityoffilm.ba, Sarajevo se pokazuje kao grad uspješnih filmskih festivala, kino prikazivaštva, bogate filmske baštine i uspješnih filmskih autora. Jedan od glavnih  ciljeva nove web stranice je promocija Sarajeva kao grada filmske i TV proizvodnje, odnosno kao grada koji obiluje atraktivnim lokacijama za snimanje filmova i TV serija.



 

„Nova web stranica će omogućiti da drugi kreativni gradovi UNESCO-a širom svijeta lakše i brže upoznaju Sarajevo kroz kreativnu oblast filma i kreativne industrije. Naš cilj je da gradimo pozitivnu sliku Sarajeva u svijetu i međunarodna partnerstva, da  privučemo filmske profesionalce u naš grad, te da stvaramo prilike i projekte za domaće autore, talente i mlade. Želimo da Sarajevo postane prepoznatiljivo kao grad kreativnosti i inovativnosti u kojem se stvaraju kvalitetni filmski i kreativni sadržaji za naše građane i posjetioce“, izjavila je Magdalena Popović, koordinatorica projekta Sarajevo grad filma UNESCO-a.

Izvor: Agencije, SFF, OFF