Srijeda, 05.08.2020.

OFF Podcast S1 Ep1: Henry Blake, Harris Dickinson i Khan Conard (EN)

Prvo izdanje OFF Podcast donosi razgovor sa autorom filma "County Lines", koji je otvorio 12. izdanje Omladinskog Film Festivala Sarajevo.

U razgovoru sa Kenanom Musićem, domaćinom emisije, Henry Balek, reditelj filma te glumci Harris Dickinson i Conard Khan, razgovarali su o veoma bitnoj tematici filma - trgovina i zloupotreba djece u Velikoj Britaniji te iskorištavanje istih za trgovinu drogom.

Reditelj filma, Herny Blake, je istaknuo, kako je dobio veoma pozitivne kritike na film, što potvrrđuju i dobre i pozitivne ocjene svjetskih renomairanih magazina koji su, između ostaloga, za film napisali da je "nevjerovatno dobar" i da je "film koji se mora pogledati u 2020.godini".

County Lines  je svoju svjetsku premijeru imao u Londonu na BFI festivalu na jesen 2019.godine. Zbog situacije sa virusom COVID19, nažalost nije još uvijek stigao do većeg broja gledatelja. U sklopu programa Velikih 5, na 12.OFF-u, County Lines je imao svoje drugi svjetsko prikazivanje, a ujedno je i otvorio Festival.

U polusatnom razvogoru, Blake je govorio o svom iskustvu i radu u socijalnoj službi i kako mu je zapravo to iskustvo pomoglo da napiše i snimi ovaj film.

Mladi Conard Khan (19),  koji je glavni protagonista filma istakao je značaj ove priče te podjelio s publikom svoja iskustva prilikom rada na filmu, te koliko je zadovoljan pozitivinim reakcijama svojih vršnjaka, posebno što je i sam svjestan problema koji se obrađuje u ovom filmu. Khan je istakao da je imao blizak kontakt sa ovakvim slučajevima.

Harris Dickinson je široj javnosti poznat po ulozi u filmu Beach Rats, gdje je i pokupio simpatije javnosti. Poznat je po svojim ulogama u veoma socijalno.-angažovanim filmovima i jedan od rijetkih mladih glumaca koji radije bira, upravpo takve uloge - koje će ostaviti trag. Za film County Lines je rekao kako je na prvu reagovao veoma pozitivno na scenarij, te da smatra da su ovakvi filmovi veoma važni za društvo u kojem živi, ali i za širu zajednicu koja treba da zna šta se dešava u Velikoj Britaniji. Dickinson je sa Mućime razgovarao i o svojim drugim filmovima, te ulogama koje su, uglavnom, podsticale mnoge na razm

OFF Podcast

OFF Podcast je novi program Omladinskog Film Festivala Sarajevo. Trajat će tokom čitave godine i sastojat će se od nekoliko emisija. U pripremi je i potpuno nova podstranica kojaa će isključivo sadržavati video emisije na BHS ili engleskom jeziku.