Srijeda, 05.08.2020.

Više od 300 medijskih članaka o 12.OFF-u i Drive-In Cinema

12.Omladinski Film Festival Sarajevo i projekti Festivala od marta do početka augusta 2020. godine bili su česta tema medija u BiH i regiji.

Tokom mjeseca marta i aprila, mediji su konstantno, na dnevnoj bazi, izvještavali o aktivnostima volontera Festivala, koji su pomagali svojim sugrađanima u teškim situacijama tokom totalne izoalcije i karantina, koji su uvedeni zbog pandemije virusa COVID-19.
 
Početkom maja 2020. godine, Festival je najavio održavanje Festivala, sa novim datumima, a nedugo nakon toga i održavanje prvog Drive-in kina u Sarajevu koje je oborilo sve rekorde jednog kulturnog događaja u posljednje dvije godine.
 
Mediji su konstantno, predano i bez zadrške izvještavali o OFF-u i festivalskim aktivnostima preko 90 dana u kontinuitetu, obavivši preko 300 medijskh članaka, preko 40 televizijskih i preko 50 radijskih intervjua.
 
Da je OFF Festival od velikog značaja za Sarajevo i Bosnu i Hercegovinu ali od posebnog značaja za mlade filmske radnike svjedoče i naslovi domaćih i regionalnih medija, te reakcije mladih.
 
OFF je ovo što jeste prije svega zahvaljujući mladim filmađijama koji mu vjeruju, a nakon toga zahvaljujući i medijima koji smatraju bitnim prenijeti i pisati o onome što mladi rade i što imaju za reći.