Petak, 30.08.2019.

Prorgram "Kafa sa" 11.OFF-a i druženje sa medijima moderira Robert Tomić Zuber

Prorgram "Kafa sa" 11.OFF-a i druženje sa medijima moderira Robert Tomić Zuber

Ovogodišnje druženje sa autorima filmova, press konferencije te program "Kafa sa" održavat će se u predivnom ambijentu caffee restorana "Manolo".

Program Kafa sa, druženje sa medijima te razgovor sa mladim filmskim autorima moderirat će i voditi istaknuti hrvatski filmski autor, producent i direktor Rab Film Festivala Robert Tomić Zuber.

Svi programu održavat će se u caffe restoranu "Manolo", u Titovoj ulici u Sarajevu.

Programa Kafa sa ove godine donosi razgovore sa autorima i rediteljima filmova OFF Generacija, Wolf Competition te posebno izdanje programa "Kafa sa Damianom Hardungom", 10.9. u 11 sati, a koje posebno plijeni pažnju publike i medija. Zuber će sa Hardungom razgovarati o filmu "Red Bracelet:The Begining" te sjajnim filmskim dostignućima u prethodnoj godini.

Program Kafa sa održat će se i sa predstavnicima TRT World Citizen.

Sva druženja sa medijima i razgovori sa gostima održavat će se dan poslije projekcija filmova.

Detaljan raspored ovog programa biće dostupan 3. septembra.

Biografija Robert Tomić Zuber

Robert Tomić Zuber rođen je 1976. u Puli. Ovaj diplomirani sociolog, posljednjih dvadeset godina radi kao novinar i urednik u hrvatskim tiskovinama te kao filmski producent i reditelj, Hrvatsko novinarsko društvo dva puta ga je nagradilo za njegov rad. 

 Posljednja dva desetljeća režirao je tri dokumentarni filma. “Na stanici u Puli” o prvom koncertu Đorđa Balaševića u Hrvatskoj nakon rata. “Slučajni sin” njegov je drugi dokumentarni film, proglašen je najboljim hrvatskim dokumentarcem 2008, za što je nagrađen nagradom „Oktavijan“ hrvatskih filmskih kritičara. 2010. filmom „Mila traži Senidu“ svoj autorski rad prezentira i regiji. Film je nagrađen Human rights award na Sarajevo film festivalu, nagradama publike i žirija Mediteran film festivala, posebnim priznanjima etc. 

 Nakon rada na HRT-u, danas radi u produkcijskoj kući TOROlab., čiji je osnivač te rukovodi Rab Film Festivalom.

Zuber je čest gost Omladinskog Film Festivala Sarajevo, a svoju nesebičnu podršku mladima, iskazao je više puta.