24 - 29 JUL 2020

Srijeda, 06.02.2019.

Film "Pečat" , nagrađen na 10.OFF-u, putuje na Cannes Film Festival

Film "Pečat" , nagrađen na 10.OFF-u, putuje na Cannes Film Festival

U sklopu OFF Mini Marketa, producentica filma Dalia Alić i reditelj Lovro Mrđen, pitchirali su sa projektom "Pečat" i osvojili koprodukcijska sredstva Omladinskog Film Festivala Sarajevo.

 FIlm "Pečat", koji su na 10.Omladinskom Film Festivalu Sarajevo u sklopu industrijskog marketa, žiriju predstavili Dalia Alić, producentica, i Lovro Mrđen, reditelj filma, biće predstavljen na Cannes Film Festivalu.

Film "Pečat" je nagrađen ko-produkcijskim sredstvima Omladinskog FIlm Festivala Sarajevo u 2018.godini, čime je OFF postao manjinski koproducent filma i preuzeo sva distribucijska prava za teritorij Bosne i Hercegovine.

Film će ove godine biti prikazan i u sklopu programa 11.OFF-a.

Kratki igrani film "Pečat" prati aktuelnu i svjetski poznatu temu o migracijama i imigrantima, ali i dodiruje elemente društvene hijerarhije i ekonomskog sistema.

Sat otkucava za stranca, imigranta, koji dolazi u situaciju u kojoj se mora suočiti sa hladnom i nepodnošljivom birokracijom nepoznate zemlje - Republike Hrvatske. Ovo zapravo naglašava univerzalni kontekst trenutne situacije u svijetu koja je direktno dotaknuta migrantskom krizom i migrantskim valom koji je prošao i kroz zemlje Balkana. Otac, imigrant, bez boravišne dozvole mora napustiti zemlju po sili zakona, dok se bori da dokaže očinstvo nad sinom.