Srijeda, 16.01.2019.

Prijava filmova za 11.OFF i 2.Mini Market Industry program

Prijava filmova za 11.OFF i 2.Mini Market Industry program

Slijedi jedanaesto izdanje Omladinskog Film Festivala koje će se održati od 6-10 Septembra 2019.godine. Ovogodišnja takmičarska selekcija predstavit će preko 40 filmova u selekcijama Kratki metar, OFF Generacija, Novi tokovi i programu dugometražnog filma Velikih 5.

Prijave za sve selekcije za 11.OFF će biti otvorene od 21.01.2019.godine do 30.05.2019.godine u redovnom prijavnom roku.

Produženi rok će biti do 23.06.2019.godine.

Prijave je moguće izvršiti preko web stranice Festivala i to od 1. Februara na www.apply.omladinski.ba ili putem festivalskog partnera Filmfreeway servisa već od 21. januara 2019.

Pravo na prijavu filmova za kategoriju «Kratki metar» imaju svi afirmisani mladi profesionalni autori i studenti akademija u dobi između 18 i 25 godina 

Pravo na prijavu filmova za kategoriju OFF Generacija imaju bivši studenti akademije do 26. godina ili afirmisani stariji filmski autori čiji filmovi su namijenjeni temama omladini

Pravo na prijavu filmova za kategoriju "Novi tokovi" imaju svi filmski autori prodesionalci i amateri u dobi od 15-25 godina

Prijaviti se mogu državljani Bosne i Hercegovine i drugih zemalja svijeta.

Imena filmova i autora koji su izabrani za takmičarske selekcije biće zvanično objavljena najkasnije 20 dana prije održavanja Omladinskog Film Festivala Sarajevo, dok će autori o istome biti obavješteni najkasnije 30 dana od dana zatvaranja konkursa.

Ovogodišnji Festival donosi i drugo izdanje OFF Mini Market programa za koji se mogu prijaviti svi zainteresovani autpri koji imaju projekte u razvoju.

OFF Mini Market će ove godine predstaviti programe "Voice of Generation", Pitching forum za koprodukcijska sredstva za kratki igrani i kratki dokumentarni film te program Distribution talks.

Više informacija o svim programima i detalji biće objavljeni tokom mjeseci koji slijede.