Petak, 13.07.2018.

Making of Egzil: Frenike, DJ Soul, Kontra i Indigo stižu na OFF

Making of Egzil: Frenike, DJ Soul, Kontra i Indigo stižu na OFF

U sklopu 10.Omladinskog Film Festivala održat će se i dva izdanja programa "Learn from Generation" (Uči od generacije). Jedno od izdanja pripalo je projektu "Making of Egzil" reditelja Marija Ilića

Ovogodišnje izdanje panel programa dolazi u obliku specijalnih projekcija i druženja sa protagonistima filma te razgovora nakon projekcija iz kojih će gosti i učesnici Festivala itekako imati šta naučiti.

Program će predstaviti dva "Learn from Generation" (Uči od generacije) izdanja.

Prvi program se održava već u subotu 1.9. u 13 sati u Multiplexu Cinema City u sklopu OFF Mini Market programa. U sklopu prvog izdanja OFF sa zadovoljstvom predstavlja Marija Ilića reditelja filma "Making of Egzil" te protagoniste filma Frenike, DJ Soul, Kontra i Indigo.

Nakon specijalne projekcije filma "Making of Egzil" biće upriličen program predavanja  te pitanja i odgovora, a nakon toga i druženje sa rediteljem filma i glavnim protogonistima.


U sklopu ovog programa Mario Ilić će gostima objasniti kako to spontano nastaje dokumentarni film u dalekom Japanu za kojim ludi veći dio bh. nacije i to upravo zbog glavnih junaka ovog filma.

Snimati dokumentarni film je jako teško i ponekad mnogo teže nego igrani film, a zamislite tek kako je snimati nešto neplanski - sam od sebe. Mario Ilić i ekipa FM JAM-a će vam pokušati približiti proces nastanka filma, a nakon toga se i družiti sa svim prisutnima te prenijeti svoje utiske čime će zvanično i otvoriti program OFF Mini Market.