Utorak, 01.05.2018.

Srednjoškolci, idemo na OFF i sve projekcije besplatno

Srednjoškolci, idemo na OFF i sve projekcije besplatno

Prijave će se vršiti preko online prijavnog obrasca od 3.5.2018. godine do 1.9.2018.godine

PRIJAVITE SE OVDJE!

 

Omladinski Film Festival Sarajevo je oduvijek bio i uvijek će biti o mladima i za mlade.

Zbog naše želje i nastojanja da u program Festivala i festivalske aktivnosti uključimo što veći broj školaraca, od ove godine pa i ubuduće, OFF će se održavati u mjesecu septembru, kako bi svim školarcima bilo lakše i pristupačnije prisustvovati projekcijama filmova u sklopu našeg Festivala.

Od ove godine OFF svim srednjoškolcima iz čitave Bosne i Hercegovine nudi mogućnost da prijave sebe i svoje društvo ili, na kraju krajeva, čitavo odjeljenje, i dođu na OFF zajedno sa svojim profesorima - potpuno besplatno.

Prijave će se vršiti putem prijavnog online obrasca. Prijavljeni školarci će dobiti festivalske pasove (petodnevne karte), s kojim će moći prisustvovati svim projekcijama i programima Festivala besplatno i bez ograničenja.

Prijaviti se mogu svi srednjoškolci ili oni koji su završili srednju školu i spremju se za upis na fakultet.

Prijave mogu vršiti i nastavnici i pedagozi putem prijavnog obrasca koji će biti objavljen ili direktnom komunikacijom na email program@omladinski.ba gdje je potrebno dostaviti kontakt osobe za korespondenciju, broj traženih narukvica te naziv škole.

Ovim putem Vas pozivamo da ovo obavještenje prenesete svojim učenicima, te zajedno s njima budete naši gosti. OFF će u ovoj godini predstaviti 40 kratkih, 10 dugih filmova i 3 obrazovna programa na kojima možete prisustvovati potpuno besplatno.

Prijave se mogu vršiti od dana dostave ovog poziva pa sve do 1.9.2019.godine. Po prijemu prijave koordinaciju sa Vama ili učenicima će preuzeti Sektor programa našeg Festivala. Festival se održava od 31. Augusta do 4. Septembra, 2018.godine.

S obzirom da se radi o programima koji su edukativnog sadržaja Omladinski Film Festival Sarajevo će u koordinaciji sa nadležnim službama pri školama i obrazovnim institucijama, učenicima koji budi prisustvovali Festivalu opravdati izostanak sa nastave za vrijeme provedeno na Festivalu.