Utorak, 22.08.2017.

Počasna OFF nagrada - Glas Mladih 2017: Zoran Galić

Počasna OFF nagrada - Glas Mladih 2017: Zoran Galić

Ove godine, već tradicionalno, Omladinski Film Festival Sarajevo je dodjelio počasnu i posebnu nagradu Festivala - Plaketa Mladih

Zbog iznimnog doprinosa razvoju filmske umjetnosti te nesebičnog doprinosa razvoju studentskog filma u Bosni i Hercegovini, Omladinski Film Festival Sarajevo ove godine sa ponosom Plaketu Mladih je dodjelio Zoranu Galiću.

Zoran Galić je šef deska Kreativne Evropa u Bosni i Hercegvini. Javnosti nije poznat koliko ljudima i filmskog svijeta i filmske industrije u Bosni i Hercegovini i regiji. Svojim nesebičnim pristupom i doprinosom gospodin Galić proteklih godina itekako doprinosi razvoju filmske industrije i umjestnosti u našoj zemlji.

Posebno bi istakli činjenicu da je gospodin Galić svojim nesebničnim radom, promocijom i raznoraznim aktivnostima itekako doprinjeo razvoju studentskog filma i filma kao umjestnosti među mladima u Bosni Hercegovini.

Omladinski Film Festival Sarajevo sa zadovoljstvom ovogišnju Plaketu Mladih uručuje gospodinu Galiću.

Plaketa i prsten Festivala gospodinu Galiću su uručeni na ceremoniji dodjele nagrada OFF-a. Nagradu mu je ispred tima Omladinskog Film Festivala Sarajevo uručio direktor Kenan Musić.

Direkcija Festivala izražava veliko zadovoljstvo i sreću što za prijatelja ima upravo Zorana koji je pored svih svojih aktivnosti i obaveza našao vremena da pomogne i doprinese usavršavanju Omladinsog Film Festivala Sarajevo!

Hvala Vam! Nadamo se da ćete ovu nagradu nositi u srcu i da ćete nam se uvijek vrlo rado vračati.