Nedjelja, 16.04.2017.

OFF I Because we care & we live for it

We live for movies. We live for our moments. We care about talents.

Glavni cilj Omladinskog Film Festivala Sarajevo je promocija mladih filmskih autora i njihovih talenata.

Biti mlad i imati talenat u Bosni i Hercegovini nekada je mnogo negativnija nego pozitivnija stvar. Kako i zašto? Dovoljno je reći Balkan. Podrška onih koji bi trebali pomoći mladim ljudima uvijek izostaje. Mogućnosti za njihovu promociju i perzentaciju njihovih projekata gotovo i da nema.

Upravo su to nedostaci našeg društva i naše okoline koji nas tjeraju i primoravaju da iz godine u godinu aktivno i predano stvaramo platformu koja će isključivo prezentovati mlade talente.

Omladinski Film Festival Sarajevo je jedini festival filma u regiji čiji su glavni programi posvećeni starosnim dobima od 17-25 godina i gdje su u pravo te starosne grupe u centru svih zbivalja.

Pod motom OFF. Because we care & we live for it ove godine najavljujemo još aktivniji i otvoreniji festival za mlade ljude iz čitavog svijeta, sa akcentom na promociju regionalnog omladinskog i studentskog profesionalnog i amaterskog filma.

Kao što smo i najavljivali, Omladinski Film Festival Sarajevo od ove godine kreće sa Q&A programima u čijem su centru zbivanja i pažnje samo i samo mladi filmski autori. Našim crvenim tepihom šetaju mlade filmske nade i naše kamere, fotoaparati i svi resursi upereni su upravo prema njima.

Dragi omladinci, i sami smo bili dio procesa u kojem želite sve više i više da napredujete ali vam se daje malo ili nimalo prostora. Od ove godine, idemo zajedno. Jače i bolje. Aktivnije, kako bi na kraju zajedno stvorili platformu po vašoj mjeri, gdje će granice vašim kreativnostima biti samo školski ispiti.

Mi živimo za film, brinemo o talentima i živimo za naše momente s vama.

Vidimo se u julu. #IdemoNaOFF