Četvrtak, 23.03.2017.

FACE TV Sarajevo generalni medijski pokrovitelj OFF-a u 2017.godini

FACE TV Sarajevo generalni medijski pokrovitelj OFF-a u 2017.godini

Danas je u prostorijama FACE TV Sarajevo potpisan ugovor o generalnom medijskom pokroviteljstvu Omladinskog Film Festivala Sarajevo za 2017. godinu

FACE TV Sarajevo je podržavao Omladinski Film Festival Sarajevo i tokom proteklih godina. Dugogodišnja saradnja i angažovano praćenje Festivala rezultirali su ugovorom o generalnom medijskom pokroviteljstvu i novoj - većoj saradnji ove medijske kuće i Festivala.

Omladinski Film Festival Sarajevo i FACE TV će u ovoj godini predstaviti nove TV - festivalske formate ali i pristupačne sadržaje putem kojih će se gledaocima FACE-a predstaviti svi mladi autori koji dolaze na Festival.

Kroz redovne i vanredne tv emisije te dva nova TV formata koji će biti predstavljeni u mjesecu junu, OFF i FACE TV imaju zajednički cilj - promovisati mlade filmske autore iz 11 zemalja i njihove filmove te ih plasirati na tržište kao potencijalno nove profesionalce i filmske afirmisane radnike.

Tokom trajanja Festivala, FACE TV će imati i svoju festivalsku redakciju kroz koju će pratiti sve festivalske događaje i aktivnosti.

S obzirom na to da FACE TV Sarajevo ima isti cilj kada su mladi ljudi u pitanju, kao i sam Festival, direkcija OFF-a izražava zadovoljstvo zbog saradnje i nadolazećih zajedničkih aktivnosti čiji je primarni cilj, mladima posvetiti onoliko pažnje koliko im je potrebno sa ciljem njihove afirmacije i promocije.