Utorak, 20.12.2016.

Sead Kreševljaković selektor takmičarskog programa za 2017. godinu

Sead Kreševljaković selektor takmičarskog programa za 2017. godinu

Timu Omladinskog Film Festivala Sarajevo priključuje se iskusni i poznati bh. filmski radnik i počasni građanin države "San Marino".

Sead Kreševljaković je novi član tima Omladinskog Film Festivala Sarajevo. Kreševljaković se timu Festivala priključuje kao selektor takmičarskog programa za 2017.godinu.

Sead Kreševljaković, rođen 24.02.1973. u Sarajevu.

Još u osnovnoj školi se bavio novinarstvom, a za vrijeme rata se počeo interesirati za dokumentarni film. Video radovi za vrijeme rata su nastali kao plod saradnje sa sarajevskim umjetnicima koji su se potpisivali kao grupa Save the Amazone.

Danas sa svojim bratom blizancem Nihadom radi na projektima U.G. VideoArhiv (udruženje građana za afirmaciju kulture, umjetnosti i komunikacije), a njihov najpoznatiji film je "Sjećaš li se Sarajeva", koji je od 2002. prikazan širom svijeta.

Pored saradnje sa mnogim poznatim umjetnicima i bh. televizijama, dugo vremena je radio u Internacionalnom festivalu MESS, te učestvovao u projektu Fama International "Arhiv opsade". Trenutno radi na "Al Jazeera-i Balkans" kao producent dokumentarnog programa.